tiistai 24. elokuuta 2010

Kolloidihopea - luonnon oma antibiootti

Kolloidihopea tekee tehottomaksi entsyymin, jota bakteerit ja virukset tarvitsevat hengittääkseen ja kasvaakseen. Sen on tieteellisissä tutkimuksissa laboratorio-olosuhteissa todettu tappavan 650 bakteeria ja virusta. Hopea on tärkeä mineraali, jota ihminen ei enää saa tarpeeksi maaperästä.

Kolloidihopeavesi koostuu veteen tasaisesti jakautuneista hopeahiukkasista, jotka riittävän pieninä pysyvät liuenneina ja pystyvät vastustamaan painovoimaa. Ihmiskeho muuttaa kaikki lääkkeet ja ravintoaineet kolloideiksi ennen käyttöä.

Hopeahiukkaset eivät tuhoa hyviä bakteereita 

Aluksi hopeavedessä käytettiin hopeanitraattia. Sen käyttö ei ollut täysin ongelmatonta, koska se kerääntyi elimistöön ja  värjäsi ihon siniseksi. Siksi hopeanitraatin käytöstä luovuttiin ja kehitettiin nykyinen, turvallinen kolloidihopeaveden muoto. Se ei keräänny elimistöön, vaan poistuu normaalisti virtsan mukana.

Kolloidihopeaveden käytöllä on satoja vuosia vanhat perinteet. Euroopassa sitä käytetään mm. vastasyntyneiden silmiin estämään tulehduksia antibioottien sijaan. Kolloidihopeageeli sopii ihovaurioiden hoitoon erityisen hyvin.

Vaikka kolloidihopea ei tuhoa antibioottien tavoin esimerkiksi suoliston hyvää bakteerikantaa, ovat lääketeollisuuden kehittämät antibiootit halvempien tuotantokulujensa vuoksi lähes kokonaan syrjäyttäneet kolloidihopeaveden koululääketieteen piirissä.

Monikäyttöinen luontaistuote erityisesti lapsiperheeseen


Kolloidihopeavettä voidaan käyttää myös kotitalouden erilaisten pintojen puhdistukseen ja desinfioimiseen. Sitä käytetään laajasti esimerkiksi uima-altaiden vedensuodattimissa.

Kolloidihopeavettä käytetään Euroopan Unionin ulkopuolella myös ravintolisänä. EU:n sisäisesti sen ravintolisäkäyttöä ei suositella tällä hetkellä, sillä sen luokitteluprosessi on kesken puutteellisten asiakirjojen vuoksi.

Kolloidihopeavesi ja –geeli ovat erityisesti lapsiperheille sopivia luontaistuotteita. Kolloidihopeageeli lievittää mm. vaippaihottuman aiheuttamaa ihoärsytystä ja itikanpuremien sekä vesirokon näppylöiden kutinaa. Kolloidihopeavedellä hoidetaan tulehdukset silmissä ja korvissa. Sillä voi myös puhdistaa kaikenlaiset haavat ja naarmut ilman kirvelyä.

Lähteet: Luontaistuotteisiin liittyviä artikkeleita ja lisätietoa - kolloidihopea
              Kolloidihopea - unohtunut ihmehoito-kirjanen
Lisätietoa Lootuskaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti