tiistai 28. syyskuuta 2010

Keho tarvitsee apua kuona-aineiden käsittelyyn

Ajatukset kehon puhdistuksesta jakautuvat usein ainakin kahteen eri koulukuntaan. Toinen näistä on vakuuttunut, että keho on suunniteltu puhdistamaan itse itsensä - kun taas toinen tiedostaa, että nykyelämänmenolla keho tarvitsee ehdottomasti apua tässä prosesissa säännöllisesti.

Kehon puhdistuskuurit tulisi tehdä ehdottomasti vähintään kahdesti vuodessa. Hyviä ajankohtia tälle ovat esimerkiksi kevät ja syksy. Monet paastoavat ja tekevät detox-kuureja pitkin vuotta, mutta esimerkiksi munuaisten ja maksan puhdistuksen merkitys jää helposti taka-alalle.

Ruuan lisäaineet, kemikaalit ja lääkkeet varastoituvat kehoon

Syömme ruokaa, joka on pitkälle prosessoitua ja sisältää hirvittävät määrät ylimääräisiä ja tarpeettomiakin ainesosia. Elimistöömme päätyy ruokailessamme paljon muutakin kuin hyviä ja terveellisiä ravintoaineita.

Lääkkeet ja iholle levitettävät kemikaalit tuovat oman lisänsä kuormaan. Lienee ainakin melko lähellä totuutta, että suurin osa ihmisistä käyttää edes deodoranttia päivittäin. Iso osa naisista lutraa varmasti useampaakin kemikaalia, jotka kaikki imeytyvät ihon läpi elimistöön ja joista suurinta osaa käytetään pään alueella.

Ihmiskehoa ei ole suunniteltu suodattamaan lisäaineita eikä kemikaaleja itsestään ulos sillä teholla, kuin nykyajan kuormitus vaatisi. Siksi näitä haitallisia aineita kerääntyy elimistöön, ja seurauksena on monenlaisten oireiden kirjoa.

Kehon toiminnan häiriöiden monenlaiset oireet


Väsymys, tukkoisuus ja erilaiset tulehdustilat ovat tyypillisiä oireita, kun kehon toiminta joutuu epätasapainoon liikakuormituksen seurauksena. Olo tuntuu raskaalta ja kehon toiminnot hidastuvat. Tärkeät ravintoaineet eivät imeydy elimistöön ja huono bakteerikanta päihittää kehon omat hyvät bakteerit. Erilaiset kiputilat ovat usein seurausta elimistön toiminnan heikkenemisestä.

Kun kehoon kerääntyy kuona-aineita, seurauksena voi olla esimerkiksi plakin syntyminen verisuoniin. Näin kehittyvät sydän- ja verisuonitaudit. Jatkuva virtsatietulehduskierre voi olla seurausta munuaisten liiasta kuormituksesta, jolloin bakteerit eivät poistu normaalisti vaan jäävät muhimaan virtsateihin. Antibiootit saattavat pahentaa ongelmaa ja lietsoa tulehduskierrettä.


Kehoon kertyneet kuona-aineet näkyvät myös esimerkiksi ihon kuntoa tarkkailemalla. Elimistön tukkoisuus saattaa näkyä ihottumana tai aknena uloskinpäin. Usein näitä vaivoja yritetään hoitaa ulkoisesti, kun ratkaisu olisi kehon huoltaminen sisältäpäin.
 

Kehon luontaista toimintaa voi tehostaa ja ylläpitää helposti

Oikeanlainen ruokavalio, joka sisältää mahdollisimman vähän prosessoituja ruoka-aineita ja runsaasti kehoa emäksisöiviä ruokia, on hyvä lähtökohta kehon hyvinvoinnista huolehtimiselle. Aina ei ole kuitenkaan syystä tai toisesta mahdollista optimoida syömäänsä ravintoa kehon kannalta parhaalla tavalla. Tällöin kehon happo-emästasapaino saattaa järkkyä.

Kehon liika happamuus aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja jopa sairauksia. Happojen kyllästämä keho on oiva kasvualusta bakteereille ja viruksille. Emäksisöivät ravintolisät, kuten erilaiset kivennäisainevalmisteet tukevat kehon toimintaa ja tehostavat aineenvaihduntaa.

Jos olo tuntuu edelleen tukkoiselta ja väsyneeltä eikä tulehduskierre helpota happo-emästasapainoa korjaavienkaan toimenpiteiden jälkeen, kannattaa siirtyä järeämpiin aseisiin.

Myrkkyjen poiston monet konstit

Puhdistuskuureihin tottumaton voi aloittaa kehon puhdistamisen hellävaraisesti esimerkiksi japanilaisilla BodyPure-laastareilla. Detox-laastarit kiinnitetään jalkapohjiin yön ajaksi ja niihin imeytyy kuona-aineita kehosta. Tämä näkyy laastarin sisäpinnan tummumisena ihan paljaalla silmälläkin.

Erilaiset yrttivalmisteet häätävät suolistosta epäpuhtauksia, bakteereja, viruksia ja jopa loisia tehokkaasti. Esimerkiksi greipinsiemenuute ja oliivinlehtiuute ovat voimakkaasti antibakteerisia, antiviraalisia ja tulehdusta ehkäiseviä valmisteita.

Suoliston puhdistuksen jälkeen ovat vuorossa munuaiset ja viimeisenä maksa. Puhdistusten järjestyksellä on merkitystä kehon toiminnan kannalta ja paras tulos saavutetaan, kun puhdistukset tapahtuvat tässä järjestyksessä.

Kehon puhdistuksia tehdessä on tärkeää kuunnella itseään ja tarkkailla vointiaan. Puhdistusreaktiot voivat joskus olla rajujakin, mutta harvoin vaarallisia. Reaktion voimakkuus riippuu esimerkiksi peruskunnosta, kehoon kertyneiden kuona-aineiden määrästä ja elimistön herkkyydestä.

Täsmäaseilla tehoa puhdistuksiin

Hulda Clarkin mukaan bakteerit, loiset ja virukset ovat useimpien sairauksien taustalla ja häätämällä nämä ongelmat elimistöstä myös sairaudet paranevat. Clarkin tutkimusten mukaan jokainen elävä olento tuottaa kokonsa mukaista aallonpituutta. Hän kehitti laitteen nimeltä zapperi, joka tuhoaa sähkövärähtelyllä resonanssin avulla haitallisia mikro-organismeja esimerkiksi kehosta ja ruuasta.

Serrapeptaasi on tehokas, alunperin silkkiäistoukan suolistosta löytynyt entsyymi, joka tuhoaa tulehtunutta ja kuollutta kudosta elimistöstä. Se helpottaa näin ollen erilaisia tulehduksellisia vaivoja, kipuja ja elimistön epätasapainotiloja. Samalla kuona-aineita poistuu elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana.

Kelaatiohoitoja tehdään maailmalla suonensisäisesti poistamaan mm. raskasmetalleja kehosta. Synteettinen aminohappo EDTA sopii suun kautta otettavaksi kelaatiohoitona. Kelaatiossa muodostuu kapselintapainen kalvo haitallisen aineen ympärille. Se kuljettaa nämä myrkyt pois kehosta munuaisten ja maksan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti